Les anxoves són una de les reines de l'aperitiu i el pica-pica en barres de tot el país. A més dels tradicionals pinxos, podem preparar amb elles canapès i torrades plenes de sabor, com en aquesta recepta en la qual hem triat utilitzar una base de pa de sègol.
- Ingredients: Pa integral de sègol, maionesa o formatge crema d'untar, mostassa de Dijon, anxoves de l'Cantàbric, enciam batavia, ceba vermella, ous, pebre negre i anet fresc.
- Elaboració: Posar a coure els ous en una olla amb aigua freda, durant 11 minuts des que comenci a bullir. Deixar refredar abans de pelar i tallar a rodanxes. Tallar la ceba en juliana fina i rentar bé l'enciam. Tallar porcions rodones amb un motlle rodó o amb un got petit. Posar una base de maionesa o formatge crema barrejat amb una mica de mostassa i pebre negre. Muntar cada torrada col·locant un full d'enciam, una rodanxa d'ou, una o dues anxoves enrotllades, una mica de ceba i una fulla d'anet.
Font: https://www.directoalpaladar.com/