Aquest canapè de formatge amb piquillos, anxoves i pols d'olives és un mos en el qual es barregen la frescor de l'formatge i els pebrots amb la salaó de l'anxova i el toc de suculència de la pols d'oliva negra. És perfecte per posar d'aperitiu a les elegants sopars de Nadal. I, a més, es fa en un tres i no res; cosa molt d'agrair quan estem elaborant diverses receptes alhora, com sol passar en aquestes dates.
Pas 1: Mitja hora abans de començar a preparar els canapès, fica les olives al microones a 350 w durant 30 minuts. Transcorregut aquest temps, treu-i deixa-les refredar. Quan estiguin a temperatura ambient, redúcelas a pols amb un robot de cuina.
Pas 2: Pela els pistatxos i, amb ajuda d'un ganivet o un processador d'aliments, pica'ls el més finament que puguis.
Pas 3: Fes en un bol els pistatxos picats, coriandre a l'gust i les cullerades indicades de formatge cremós. Barreja-ho bé tot amb ajuda d'una forquilla i reserva aquesta pasta en fred.
Pas 4: Talla els pebrots de l'piquillo a tires. Esbandeix les anxoves i eixuga amb un paper de cuina perquè perdin l'excés de sal.
Pas 5: Posa una paella a escalfar amb una mica d'oli i col·loca les llesques de pa sobre ella per torrar. Dóna'ls la volta perquè es daurin per ambdós costats.
Pas 6: Treu la pasta de formatge i festucs de la nevera i, amb ajuda d'una cullera, unta les torrades de manera que la crema no quedi a l'arran de la superfície de el pa sinó que presenti una mica de volum. ¡Reparteix amb generositat!
Pas 7: Acaba col·locant sobre unes tiretes de pebrot del piquillo, unes anxoves enrotllades per donar una mica de volum, la pols d'oliva i, finalment, una mica de julivert fresc picat. Presentació: Distribueix les torrades de canapè de formatge amb piquillos, anxoves i pols d'olives sobre una taula de fusta o una safata festiva i serveix-los acabats d'elaborar perquè el pa no s'estovi.
Font -> https://www.demoslavueltaaldia.com/receta/canape-de-queso-con-piquillos-anchoas-y-polvo-de-aceitunas